Welke behandelingen zijn er voor ADD?

Mensen die last hebben van ADD zullen de nodige stappen moeten ondernemen om de symptomen tot een minimum te beperken. Wanneer je je namelijk niet laat behandelen voor ADD kan het zijn dat je last hebt tijdens het werken om de focus erbij te houden.

Behandelingen voor ADD

Veel mensen vragen zich af  welke soort behandelingen er eigenlijk mogelijk zijn voor ADD. Hoewel er geen genezing voor de aandoening is, kan deze wel met succes worden behandeld. Er zijn verschillende benaderingen voor de behandeling van volwassenen, maar over het algemeen levert een combinatie van medicatie en gedragstherapie bij behandelingen voor ADD de beste resultaten op.

Medicijnen op recept die worden gebruikt om ADD bij kinderen te behandelen zijn meestal effectief voor de meeste volwassenen met de overwegend onoplettende vorm van ADD. Het is echter mogelijk dat de dosering en de frequentie van de medicijnen in een vroeg stadium van de behandeling moeten worden aangepast. Het is belangrijk om de behoeften van de persoon met ADD af te stemmen op de kenmerken van het medicijn.

Stimulerende middelen

De belangrijkste klassen van voorgeschreven medicijnen voor ADD zijn psycho stimulerende middelen, antidepressiva en niet-stimulerende middelen. Deze behandelingen beïnvloeden de neurotransmitters die signalen naar de hersencellen sturen. Psycho stimulants zijn de medicijnen bij uitstek voor de behandeling van ADD. De twee soorten die het meest gebruikt worden zijn amfetamine en methylfenidaat. Gemengde amfetaminezouten worden op de markt gebracht onder de merknaam Adderall. Door deze medicatie kun je ondanks je ADD alsnog met concentratie de dag doorkomen.