Moet ik mijn gouden sieraden verkopen? 

Goud is een edelmetaal dat de mens al duizenden jaren in gebruik heeft. Mensen zien al jaren de waarde van goud in en het heeft vaak een rol gespeeld binnen het financiële systeem en het heeft tevens als sieraad gediend. Zo zijn trouwringen bijvoorbeeld traditioneel gemaakt van het edelmetaal. Als je in het bezit bent gekomen van een gouden sieraad, bijvoorbeeld uit een erfenis, dan zou je kunnen overwegen om dit te verkopen. In dit artikel meer informatie. 

Emotionele waarde 

Wanneer een gouden sieraad een emotionele waarde heeft, zoals in het geval van een trouwring, dan moet je er natuurlijk wel heel erg goed over nadenken of je het goud wilt verkopen. Wanneer je een gouden sieraad namelijk verkoopt aan een goudinkoper, dan zal het worden omgesmolten. Het sieraad is dan niet meer terug te halen. Denk hier dus erg goed over na.  

Verkopen voor de beste prijs 

Wanneer je de gouden sieraden gaat verkopen, kom je meestal bij een goudinkoper terecht. Dit zijn bedrijven die goud inkopen van particulieren. Meestal gaat het hier dus om gouden sieraden. Wat je het beste kunt doen is een goede voorbereiding treffen. Wanneer het op geld aankomt, zullen sommige inkopers proberen om er een slaatje uit te slaan. Bereid jezelf goed voor. Bekijk bijvoorbeeld hoeveel karaat het goud is.  

Bereken vervolgens de hoeveelheid goud en de waarde op basis van de huidige goudkoers. Goed om je te realiseren is overigens dat je de huidige goudprijs niet het bedrag is dat je als particulier zult ontvangen voor jouw sieraden. De inkoper heeft ook nog een marge nodig om zijn business te kunnen runnen. Toch kan het lonen om je goed voor te bereiden en te weten wat je goud ongeveer voor waarde vertegenwoordigd. Zo kun je een goede vergelijking maken en met het hoogste bedrag de winkel verlaten. Meer weten, Bezoek degoudwaag.nl