Ik ben hooggevoelig, wat nu?!

Stel je hebt net gehoord dat je mogelijk hooggevoelig bent. Dan gaat er een wereld voor je open. Want je voelde je altijd al wel “anders”, maar wist nooit wat het nu precies was. Gelukkig zitten er veel positieve kanten aan het hooggevoelig zijn. Er zijn veel positieve punten van hooggevoelig zijn, die je kunnen helpen in het leven.

Je kunt het zien als een gift. Het zit nog wel in een cadeaupapiertje, dus je moet het nog uitpakken. Als je hooggevoelig bent, pik je sneller spanningen op en heb je vaal moeite om je te concentreren. Er gebeuren ook zoveel dingen op je heen! In dit artikel een aantal tips die je direct kunt toepassen, om je leven als HSP er wat makelijker op te maken.

Ondernemer worden als je hooggevoelig bent

Veel hooggevoelige mensen vinden het gewoon niets om voor een baas te werken. Bij het werken voor een baas hebben ze vaak problemen met de gang van zaken, en kunnen hun creativiteit niet kwijt. Daarnaast kunnen ze vaak hun eigen rooster niet indelen, en is er weinig uitdaging. Iemand die hooggevoelig is, kan veel bereiken, maar kan ook veel problemen hebben bij het dagelijks leven. Als hij de juiste handvatten krijgt, kan hij veel bereiken. Voor veel mensen die hoogsensitief zijn, is het ondernemer zijn ideaal. Ze kunnen de creativiteit kwijt, hun eigen zaken beslissen en staan zelf aan het roer.

Neem wel je rust, je hebt het nodig..

Als je dus ook ondernemer wilt gaan worden als HSP, is het belangrijk om te weten dat je veel achter een computer of laptop zult gaan doorbrengen. Tegenwoordig is alles digitaal, en daar is niks mis mee. Je zult wel je rust moeten pakken als je veel achter de computer zit. Het beeldscherm en de elektrische stralingen zijn niet goed voor je. Neem heel regelmatig pauze, en ga bijvoorbeeld een stukje lopen in de buitenlucht. Als is het maar 10 -20 minuten, je zult er heel erg door ontspannen en een stuk productiever van worden. Neem die pauzes, en probeer ook te ontspannen. Dit is voor iedereen belangrijk, maar voor jou als hooggevoelige helemaal!