Extra toegankelijkheid door het plaatsen van een personenlift

Wanneer je werkt in een openbare ruimte dan zal je er vast wel eens mee te maken hebben gehad, iemand die slecht ter been is. Dit kan bijvoorbeeld een ouder persoon zijn of iemand in een rolstoel. Deze mensen kunnen vanzelfsprekend geen trap lopen.

Toch zijn er situaties waarbij ze naar een andere verdieping moeten worden verplaatst en er geen reguliere lift aanwezig is. In zulke situaties kan een zogenaamde Metalced personenlift uitkomst bieden. Dit is een relatief eenvoudige manier om mensen die slecht ter been zijn een mogelijkheid te bieden om toch naar een andere verdieping te gaan. Voor dergelijke liften zijn overigens geen schachten noodzakelijk. Misschien heeft u er wel eens 1 gezien, ze worden namelijk ook in woningen geplaatst, bijvoorbeeld bij oudere mensen thuis.

Relatief eenvoudig te plaatsen

Een personenlift kan dus een uitkomst zijn in zo’n geval en zijn relatief eenvoudig om te installeren. Het zorgt ervoor dat mensen die slecht ter been zijn meer toegang hebben tot het gebouw. Als iemand hulp nodig heeft, dan is het vaak een kwestie van het plateau uitschuiven en iemand kan in een zitje plaatsnemen.

De lift wordt vervolgens zachtjes voortbewogen door een V-snaar en een motortje. Zo wordt het gebouw dus veel toegankelijker voor een relatief laag tarief. Zoals gezegd kunnen dergelijke liften ook bij particulieren thuis gemonteerd worden, of in een aanleunwoning. Zo kan iemand die slecht ter been is en niet gemakkelijk meer de trap op kan, heel eenvoudig toch in zijn of haar woning blijven wonen. De liften zijn relatief goedkoop in de aanschaf. Ook kan dit een eventuele partner van iemand die minder valide is enorm ontzorgen. De persoon heeft zo namelijk veel meer bewegingsvrijheid en is minder afhankelijk van hulp van anderen.