Eindelijk je rijbewijs halen!

Het is zover! Je mag je rijbewijs gaan halen, iets waar je al een hele tijd naar uitkijkt. Binnenkort mag je dan voor het eerst gaan lessen bij een rijschool in de buurt. Het geld heb je al bij elkaar gespaard, alleen de rijschool moet je nog uitkiezen. Een ingewikkeldere opgave als het wellicht in eerste instantie lijkt. Er zijn er veel. Ga dus gewoon eens op zoek. Internet, lokale kranten en tijdschriften, allemaal zaken die je kunnen helpen bij het vinden van een goede rijschool. Iets wat ook veel mensen zich afvragen is hoeveel lessen er nu precies nodig zijn voordat jij kunt afrijden. Dat is heel erg afhankelijk van jezelf.

20 lessen nodig? Dat is een uitzondering

Er zijn mensen die hun rijbewijs halen na slechts 20 lessen. Dit zijn vaak wel uitzonderingen. Gemiddeld kun je er vanuit gaan dat je ongeveer 30 – 40 uur les nodig hebt voordat je kunt afrijden. Natuurlijk moet je eerst ook het theorie examen hebben gehaald bij het CBR. Dit is minder makkelijk dan het in eerste instantie lijkt. Leer er dus goed voor of neem eventueel les bij je rijschool!

Als je heel erg last hebt van examen stress, dan zul je waarschijnlijk wel baad hebben bij een tussentijdse toets. Dit is als het ware een soort examen op proef, en veel mensen vinden dit prettig. Het kost ook wat natuurlijk, maar is goedkoper dan een rij-examen. Je kunt dit dus overwegen, je instructeur zal er ook advies over kunnen geven.

Wil jij binnenkort rijlessen gaan volgen? Neem dan contact op met Rijschool Tilburg, en plan een eerste les in. Je kunt kennismaken, en zelf bepalen of je een pakket wilt afnemen. Informeer naar de combi deal voor rijlessen en rij-examen in 1!