Check informatie over kenteken via het RDW

Dat je soms aan een nieuwe of andere auto toe bent is natuurlijk heel erg logisch. Sommige mensen hebben het geluk dat ze een compleet nieuwe auto kunnen kopen. Dat klinkt natuurlijk erg leuk en prettig, maar als je er financieel naar gaat kijken is het niet echt heel verstandig.

Een auto schrijft in de beginjaren enorm veel af. Veel mensen kiezen dan ook voor een andere optie; een tweedehands auto. Je hebt dan eigenlijk een betere deal. Je kunt natuurlijk een heel oud beestje kopen, of een auto van slechts een paar jaar oud. Ga je een tweedehands auto kopen is het belangrijk om even een kentekencheck uit te voeren. Je daarvoor bij het rdw terecht.

Informatie opvragen RDW

Er zijn diverse dingen op te vragen over de auto bij de RDW, het instituut dat dit alles verzameld. In eerste instantie krijgt u inzage in de historische gegevens van het voertuig. Wanneer is de auto gebouwd, wanneer is de auto voor het eerst toegelaten op de Nederlandse weg? Allemaal zaken die erg belangrijk zijn. Is een auto op een latere datum voor het eerst toegelaten dan het bouwjaar?

Dan is de kans groot dat het om een import auto gaat. De auto is bijvoorbeeld uit Duitsland hierheen gehaald. Via de check kun je achterhalen wanneer dit precies gedaan is. En zo heb je dus een beter beeld van de historie van de auto. Een geïmporteerde auto is op zich geen probleem, het alleen wel prettig om het even te weten als koper.

Doe altijd een check

Deze informatie maakt het een stuk eenvoudiger om meer te weten te komen over een bepaalde wagen. Een check van het kenteken kan u een hoop gezeur besparen, het is dan ook zeker aan te raden. Met het doen van een check op basis van het kenteken op voorhand, worden problemen met het voertuig tot een minimum beperkt.