Besparen op je rijlessen, lees deze tips goed door

Het behalen van je rijbewijs is natuurlijk iets waar je al tijden naar uitkijkt. Je bent naar alle waarschijnlijkheid al lang aan het sparen, of je krijgt de rijlessen misschien wel van je ouders. Als je gaat lessen zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Rijscholen zijn er genoeg, maar waar moet je precies op letten is de vraag bij het uitkiezen van een goede rijschool?

In Utrecht zijn er diverse rijscholen actief. Er is ook veel concurrentie, dus ze zullen elkaar proberen te concurreren. Wat zijn bepaalde trucks die worden uitgevoerd door de rijschoolhouders? In dit artikel meer informatie over deze zaken, zodat jij voordelig en snel je rijbewijs kunt gaan halen! Want een goedkope driving school utrecht vinden is belangrijk. Jongeren hebben natuurlijk niet altijd veel geld, en de prijs is dus van groot belang.

Probeer door lokkertjes van rijschool heen te “prikken”

Veel rijscholen in Utrecht lokken je binnen met goedkope prijzen, of een zogenaamde gratis proefles. Veel rijscholen geven je dan maar een les van 50 minuten, en dit rekenen ze als een uur. Dat lijkt in eerste instantie niet zoveel, maar als jij 30 lessen gaat volgens is dat in totaal 300 minuten minder ervaring achter het stuur.

Dat is behoorlijk veel, en op deze manier kunnen ze dus goedkoper de lessen geven. Ze rekenen je een bedrag voor 50 minuten, zo kunnen ze iedere dag 1 – 2 extra lessen geven aan andere mensen. Zorg dus goed dat je weet wat je aan het vergelijken bent. Een uurtje lessen voor €50 is goedkoper dan 50 minuten voor €45. Zorg dat je dit goed onthoudt!

Types rijscholen

Ook is het goed om te weten wat je precies wilt. Er zijn in feite 2 type rijscholen. Iemand met een eigen rijschool, die het werk voornamelijk in zijn eentje doet. Of er zijn wat grotere rijscholen die mensen in dienst hebben. Deze laatste zijn vaak iets minder flexibel, en je kunt ook te maken hebben met wisselende instructeurs. Dit is voor sommige mensen geen probleem, maar als je echt altijd dezelfde instructeur wilt hebben dan is een rijschool die voor zichzelf werkt een beter idee.

Meer informatie is te vinden op: http://www.verkeerspro.nl/rijschool/2014/10/27/bovag-rijscholen-krijgen-alsnog-esf-subsidies-uitgekeerd/