Nederlands leren spreken in Rotterdam en omstreken

Nederlands leren RotterdamAls je vanuit het buitenland komt om bijvoorbeeld in Nederland te werken, dan kun je jezelf in veel gevallen wel met Engels redden. Vrijwel iedereen in Nederland spreekt wel een paar woorden Engels, in ieder geval voldoende om je te kunnen helpen. In die zin lijkt het leren van Nederlands dus overbodig. Maar als je hier wat langer bent en hier een leven wilt opbouwen, dan is Nederlands leren toch wel erg handig.

Het staat ten eerste een stuk professioneler. En ook als je wilt doorgroeien bij je huidige werkgever als expat, dan is het vaak erg handig als je Nederlands spreekt. Je hebt dan simpelweg meer mogelijkheden op het gebied van functies. Maar als je in Nederland woont, is het ook erg prettig om in het Nederlands te kunnen communiceren. Als je hier een tijdje aan het werk bent en heb besloten om hier voor langer te blijven en je hier te gaan settelen, dan zijn er diverse mogelijkheden.

Zelfstudie doen

zelfstudieAls je vrienden hebt die Nederlands spreken, of collega’s, dan kun je vaak al wel een klein beetje Nederlands spreken. Met zelfstudie kun je dit uiteraard verbeteren. Er zijn boeken verkrijgbaar om de taal te leren, maar ook op internet oefen pakketten te vinden om beter Nederlands te leren spreken.

Er zijn mensen voor wie dit goed werkt, maar over het algemeen is het volgen van een cursus een beter idee. Je krijgt dan klassikaal les en leert niet alleen de theorie uit een boek, maar brengt het ook in de praktijk door Nederlands met elkaar te spreken.

Een Nederlandse cursus volgen

Zoals we al aangaven, is dit waarschijnlijk de beste optie voor mensen die echt serieus Nederlands willen leren spreken. Er zijn diverse taalbureau’s beschikbaar bij jou in de buurt. De overheid geeft overigens ook de mogelijkheid om geld te lenen voor een taalcursus Nederlands, daarvoor moet het bureau een officiĆ«le instelling met een keurmerk zijn.

Geld lenen voor een taal cursus is overigens beschikbaar voor mensen die verplicht zijn om in te burgeren en voor Europese arbeidsmigranten. Denk bijvoorbeeld aan Polen, Bulgaren & Hongaren. Sommige werkgevers bieden ook de mogelijkheid om een taal cursus te volgen aan arbeidsmigranten. Informeer hiervoor bij de afdeling HR van jouw bedrijf.